Ellie Loeve

Zeeburg ~ Yoga ~ IJburg


Reakties van klanten

Yoga
Elke woensdag een moment voor mezelf
even stil te staan, te zitten, te luisteren, te bewegen en te lachen
ik kom dan vol energie weer thuis!

Esther Hol


ik geniet van de rust en tijd voor mezelf. De dagen na de les voelt mijn lichaam ontspannen en sterker door de oefeningen.  Ik merk dat ik me meer bewust ben geworden van mijn houding en deze ook beter kan corrigeren, bijvoorbeeld wanneer ik langere tijd achter de computer zit.
Linda Frank


Ik had nooit gedacht dat yoga iets voor mij zou zijn. Maar na één proefles bij Ellie was ik om: nu kijk ik iedere keer weer uit naar dat moment van stilte en bezinning, van rust. Om daarna weer vol energie (en ook nog eens sterk en soepel) de wereld in te gaan!
Mick v/d Velden


Je lessen zijn al heel erg goed voor mij en zal ze ook nog heel lang blijven volgen. Alleen al dat ontspannen op een strip en rolletje is zo fijn, dat ik dat bijna elke keer na een dag werken toepas. Ik trek me dan een half uurtje terug, installeer me op rol en strip en wat over me heen en val soms zelfs een minuut of 10 in slaap op dat stripje! Heerlijk uitgerust begin ik daarna weer aan een ‘nieuwe dag’ met man en kinderen en kook- en huishoudtaken.
Ingrid van Beek


Door de wekelijkse yoga-lessen bij Ellie zit ik de rest van de week soepel en zonder klachten achter de computer. Dit komt vooral door de uitgebreide aandacht die aan je houding, je schouders, nek en rug wordt besteed. Voor mijn werk als tekstschrijver echt onmisbaar geworden; ik sla geen week over.
Merlijn Wessels, volgt al zes jaar les bij Ellie op IJburg


Voor yoga rijd ik een stukje om. Ik kan bij mij om de hoek ook les krijgen, maar ik kies bewust voor Ellie. Ellie geeft enorm gevarieerd les: ze is bijzonder deskundig en heeft veel humor. Elke keer ligt het accent op een ander deel van je lijf dat sterker wordt gemaakt. We werken hard, maar thuis komen met spierpijn doe je niet. De lessen zijn een perfecte balans tussen meditatie (ademhalingsoefeningen en concentratie) en bewegen (spieren sterk maken). Hierdoor voel je jezelf na afloop ook altijd weer helemaal in balans.
Ellen- volgt nu 2 jaar yogales bij Ellie


Bij Ellie kun je helemaal jezelf zijn. Dat maakt haar yogalessen extra ontspannen.
Anja


Negen jaar geleden kwam ik voor een proefles yoga bij Ellie. Bij de eerste vooroverbuiging wist ik meteen: dit is het. Dit heb ik nodig. Ik kon niet geloven dat mijn lichaam zo stijf was geworden. Ik had bovendien ook al een paar jaar last van lage rugpijn en dat was na een aantal maanden yoga weg. Het fijne van Ellie vind ik dat haar lessen nooit zweverig zijn, wel warm, vol humor en je krijgt het gevoel dat alles mag en niets moet.
Ellen-Rose

Yoga Thuis

Ellie komt al jaren bij mij thuis omdat ik problemen heb met lopen. Ik kan het namelijk niet meer. Ik heb een niet aangeboren hersenbeschadiging. Ellie geeft me oefeningen thuis. Als het mooi weer is mediteren we buiten aan het water en drinken daarna een bakje koffie op een terras. Yoga maakt o.a mijn weerstand beter. Yoga maakt mijn leven leuker.
Annet

Ervaringen yogaweek.

De aandacht voor details en duidelijke uitleg van Ellie maken de yogaweek bijzonder. Een prima combinatie met de rust en gezelligheid van de locatie en niet te vergeten de prima verzorging. Het is een week van groei, een week die dingen in gang zet, een week waar ik met veel warmte en plezier aan terug denk. Stilletjes verheug ik mij op mijn derde yogaweek met Ellie…
Rianda


Ik heb een geweldige yoga week  beleefd in een prachtige omgeving nabij Winterswijk. De vele lessen worden op een ontspannen en op professionele manier door Ellie gegeven met de nodige hulpmiddelen. Iedereen kan het en niemand ontsnapt aan haar aandacht. Het genot wordt compleet gemaakt met de overheerlijke vegetarische maaltijden, die bereid worden door de zeer ervaren keukenprinsessen Hannie en Wieke.
Wil je jezelf een spannend en ontspannen cadeau geven, schrijf je dan in voor deze week. Het smaakt allemaal naar mee, meer, meer,…………

Jannie, een zeer ontspannen deelneemster


Ook dit jaar heb ik weer enorm genoten van de yogaweek. Ik ben inmiddels al bijna een vaste klant. Dit was mijn 2e week en daarvoor heb ik ook al een weekend gedaan. Het is zo heerlijk om in de “yogamood” te komen en wat langer de tijd te hebben om te oefenen onder leiding van onze superjuf. De afwisseling die Ellie aanbrengt is echt goed. Naast de assana’s is er  ook de ontspanning op rolletje en stripje en de meditaties. Het wordt nooit te fanatiek. En dan heb ik het nog niet eens over de ‘haute cuisine’ van Hannie en hulpkoks en het uitgebreide tafelen met een lekker glas wijn wat daarmee gepaard gaat. De sfeer is altijd goed en dat komt omdat alles mag en niets moet (ik word er helemaal dichterlijk van). Kortom een aanrader…
Marjan


Toen ik thuiskwam van de yogaweek 2011 met Ellie Loeve, voelden mijn lichaam en geest als een geheel. Ellie bouwde de yoga in de loop van de week zorgvuldig op met volle aandacht voor ieders mogelijkheden en beperkingen, inclusief die van haarzelf. De sfeer die zij wist te scheppen bracht de mensen geleidelijk in volle harmonie met elkaar, die zich op de laatste avond ontlaadde in een schitterend dansfeest.Hoewel ik al vele jaren met yoga bezig ben, kon Ellie mij toch weer op een hoger niveau brengen, zonder dat ik
het gevoel had dat het een zwaarder karwei was dan vroeger.Ik heb nog wel eens heimwee naar die week.
Jos

Massage

Ellie’s massage: een bijzondere ervaring. Naast gewoon heerlijk ontspannend en weldadig is een massage van Ellie op een aantal punten uniek. Tijdens het masseren gebruikt ze haar kennis van yoga om de ledematen te rekken en strekken. Stress en spanning verdwijnen en je wordt leniger zonder zelf iets te doen. Ellie masseert je huid met essentiële oliën al naar gelang je behoefte op dat moment, b.v. intensieve ontspanning of een energieker gevoel. Een pijnlijke nek,rug en schouders? Na de massage zijn alle knopen en blokkades als sneeuw voor de zon verdwenen.Ook de hoofdmassage is een bijzondere ervaring: terwijl het volledige gewicht van je hoofd in haar handen rust, masseert zij ondertussen nek en hoofd. Het resultaat: een ultiem gevoel van rust, welbehagen en overgave; al je zorgen en problemen drijven weg. Op één na: na de massage wil je niet meer opstaan maar gewoon heerlijk blijven liggen!
Simone Slotboom.

Workshops.

Ik nam deel aan de workshop Yoga en Beeldende Kunst van Ellie en Nel, een verrassend leuke ervaring. Ellie liet ons eerst yogahoudingen aannemen, die als inspiratie konden dienen. Daarna leerde Nel ons een manier om van draad en gips een figuur te maken, waarin je een houding kon uitbeelden. Het een ging moeiteloos over in het ander. Erg gezellig en ontspannen om met een groep enthousiaste mensen een dag lang creatief te zijn met je lijf. De sfeervolle ruimte aan boord van de Zena en de lekkere lunch maakten het helemaal af.
Jos van den Berg

Deelnemers aan de Workshop Yoga/ Shiatsu  zomer 2013.

Deze workshop heeft me enorm geholpen in mijn yoga-ontwikkeling.
3 avonden achter elkaar intens met yoga en shiatsu bezig zijn was weldadig!
Mijn lichaam en geest voelden helderder rustiger en vrijer.
Wat mij betreft mag jullie workshop vaak herhaald worden.

Ingrid Bos


Zaterdag 12 oktober 2013 heb ik voor het eerst meegedaan aan een Yoga/Shiatsu herfstworkshop bij Ellie Loeve .
Als extreem stijf persoon vind ik het altijd lastig om de oefeningen juist uit te voeren. Bij de Yoga workshops van Ellie hoeft niemand zich daar druk over te maken. Er wordt genoeg aandacht besteed aan iedereen om er zo voor te zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen en hierdoor de rust in het lichaam kunnen vinden. De combinatie met Shiatsu maakte het nog interessanter. Zo heb ik geleerd hoe de verschillende seizoenen impact hebben op je lichaam en geest, hoe ik mijn eigen organen kan stimuleren en de bepaalde drukpunten die in het lichaam zijn verborgen te masseren. Tijdens de workshop wordt er gelachen, gekletst en ook nog gezorgd voor heerlijke hapjes. Kortom ik raad iedereen aan om zo’n workshop te volgen, zowel de binnen- als buitenkant voelt weer als nieuw.

Luca van den Velde

  • Over Ellie Loeve:

    Ellie Loeve heeft een jarenlange ervaring als yogadocent en masseur en werkt op een prachtige locatie in het Oostelijk Havengebied en op IJburg ( stadsdeel Zeeburg). Zij heeft een yogadocentenopleiding gevolgd bij Gert van Leeuwen.
    Lees meer ...